Ingen slinger i kulturvalsen

Ny episode af Alt om Ledelse podcast er ude. Find det her eller i din foretrukne podcast app.

Kulturledelse med Arne Sørensen fra Nykredit

Denne gang har vi talt med Arne Sørensen, underdirektør i Nykredit Direkte. Arne har 20 års ledererfaring og det overordnede ansvar for 200 medarbejdere og dialogen med 4-5.000 kunder dagligt.

Arne fortæller om, hvorfor kultur er så svært at tale om – men også om, hvordan han som leder alligevel har kastet sig ud i kulturledelse og hvilke resultater, han har opnået.

Er du leder, skal du spidse øre

“Trapperne vaskes oppefra. Længere er den ikke” mener Arne. Medarbejderne skæver til dig som leder og din adfærd i hverdagen for at finde ud af, hvor grænserne går for deres egen adfærd og for at forstå, hvad der er acceptabelt og hvad der belønnes i organisationen. Dine handlinger sætter standarden for kulturen i afdelingen og i organisationen.

Som leder spiller du en helt afgørende rolle for kulturen på arbejdspladsen

Lader du et stykke papir ligge på gulvet, stiller du ikke koppen i opvaskemaskinen, kommer du altid 2 minutter for sent til et møde… Så kan du være helt sikker på, at det gør dine medarbejdere også.

De små hverdagshandlinger kan virke banale og ligegyldige i en større kontekst, men det er i hverdagen, at kulturen udspiller sig og det er her jeres værdier som organisation bliver sat på prøve og skal bestå deres værd. Det er faktisk også her, at de virkelige corporate values skal findes.

Det er i hverdagen, at medarbejderne lever deres liv, det er her, de udfører deres arbejde og her, de bliver stolte over at være en del af jeres organisation.

Kulturledelse kræver opmærksomhed

For Arne Sørensen handler kulturledelse om at være observant og opmærksom på alle de små handlinger i hverdagen og om at turde tale om den og reagere på dem. Om at anerkende adfærd, der understøtter værdierne og om at have modet til at tale om de gange, hvor værdierne kommer i konflikt og adfærden ikke var, som vi havde håbet.

I podcasten får du tips og konkrete værktøjer til kulturledelse

Lyt med hvis du er nysgerrig på at:

  • Forstå hvordan du kan udøve kulturledelse
  • Få konkrete tips og værktøjer til at implementere kulturledelse i hverdagen
  • Forstå, hvad det kræver at ændre en kultur (både ‘oppefra’ og ‘nedefra’)

Find podcasten ved at søge på ‘Alt om ledelse’ i din foretrukne podcast app eller via iTunes.

På feltbesøg i Nykredit Direkte til en snak om kultur i ledelse og blandt medarbejderne.

Del dette indlæg med en du tænker kan have gavn af det